Private Kenneth POWELL (+ 18/02/1915)

    18 februari 2015 ,17:30 - 18:30

  • Locatie: ‘Commonwealth War Graves section’ van het kerkhof van Loker (graf II.D.7)

 “Aantallen van gesneuvelde soldaten verbazen ons nog steeds maar raken niet altijd meer. Sporthelden doen dit des te meer. De lijst gesneuvelde topsporters is trouwens veel te lang. 

Bij de opening van de Olympische Spelen in London in 2012 riep Jacques Rogge alle atleten       op tot: ‘mak
e us dream’. Atleten hebben immers zelf heel wat dromen maar doen ons ook dromen. Honderd jaar terug was het niet anders. Velen hadden er als kind van gedroomd om ooit te kunnen deelnemen aan de Olympische spelen van 1908 in London en 1912 in Stockholm. Ze zagen hun droom uitkomen. Velen hoopten er bij de geplande Olympische spelen in Berlijn in 1916 opnieuw bij te zijn. Het draaide echter anders uit. In plaats van sportief te wedijveren, weerklonk er militair wapengekletter. Velen haalden de eindmeet van de Eerste Wereldoorlog niet. Eén van hen was de Britse hordenloper, tennisser en Olympisch atleet Kenneth Powell. Exact honderd jaar geleden liet hij het leven.”

Viff’s Herwig Reynaert en Bart Vangrysperre (auteurs van het boek Olympiërs in Flanders Fields) brengen hem en zijn verloren droom tijdens deze korte plechtigheid in herinnering.

terug