Koen Kochfonds

Met je lidgeld van de VIFF of met je gift steun je het Koen Kochfonds en help je studenten of stagiairs bij hun studiewerk over de Eerste Wereldoorlog in de Ieperboog, of met betrekking tot de collectie van het IFFM.

Op deze wijze willen de VIFF het gedachtegoed en werk van Koen Koch verderzetten. Koen Koch (Amsterdam, 30 juni 1945 - 21 januari 2012) was hoofddocent politicologie aan de Universiteit van Leiden en hoogleraar Internationale betrekkingen aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Zijn bijzondere belangstelling ging uit naar de mechanismen van oorlog en vrede. Daarnaast had hij een grote kennis van de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog. Die kennis vond zijn weerslag in talloze publicaties en in de reizen die hij veertien jaar lang naar de slagvelden van België, Frankrijk en Gallipoli organiseerde. Als VIFF was hij vaak onze gids op slagveldreizen of literaire reizen.

Tevens was hij voorzitter van de internationale jury voor de driejaarlijkse Vredesprijs van de stad Ieper en lid van de wetenschappelijke raad van het nieuwe IFF-museum.